Кими Райконен Редовен потребител
Брой мнения : 83 Age : 40 Registration date : 04.10.2007
| Заглавие: Рецепти Сря Окт 17, 2007 1:05 pm | |
| Понеже, Зверчето каза, че я бива в италианското, та реших да попитам, дали знае рецепта за лазаня? | |
|
Зверче Редовен потребител
Брой мнения : 107 Age : 39 Registration date : 10.08.2007
| Заглавие: Re: Рецепти Сря Окт 17, 2007 11:11 pm | |
| Готово, давам рецептата си Продукти : Едно бурканче лютеница 2 глави лук 2-3 моркова магданоз малко риган сол на вкус 300-400 гр. кайма кашкавал или по възможност пармиджано
За сос „Бешамел”: 1/2 л. мляко 1 пакетче масло 1-2 суп.л. брашно розмарин(на око)
Нарязваш лука, магданоза, морковите и ги запържваш с лютеницата(или доматеното пюре).След като се запържат продуктите, ги пасираш. Когато всичко е готово към получения доматен сос се прибавя каймата, слага се отново на котлона и се размачква с вилица докато не стане на трохи и се оставя за 5-10 мин. да къкри. Сос Бешамел се приготвя като се разтопи маслото, отделя се от огъня и към него се прибавя брашното като се бърка непрекъснато. Прибавя се по малко от млякото като се внимава да не стане на гранули. Оставя се да заври на умерен огън. Не трябва да е гъсто защото, когато изстине ще стане на каша. Корите се нареждат: кората се намазва с бешамел, после се залива и с малко от соса с доматите и каймата и се поръсва с кашкавал или пармиджано и така до като не свърши плънката . На последната кора се залива със доматен сос и поръсва с кашкавал. Пече се на умерена фурна, докато придобие златист цвят. | |
|